Przejdź do treści

Olejek eteryczny lawendowy – 10 ml

9,00

100% olejek eteryczny z lawendy, to najpopularniejszy olejek i najczęściej, najchętniej stosowany ze względu na zapach i bardzo szerokie właściwości terapeutyczne. Według medycyny ajurwedyjskiej wskazany jest w przypadku każdego zaburzenia. Bezpieczny w stosowaniu również u dzieci (przy zachowaniu zasad bezpieczeństwa).

Kategoria:

INCI: Lavandula Angustifolia Flower Oil

Kraj pochodzenia: Francja

Sposób pozyskiwania: destylacja parą wodną kwiatów.

Zapach: bogaty, słodki, kwiatowy.

Efekty stosowania:

  • Silnie wirusobójczy i bakteriobójczy, przeciwgrzybiczy i antyseptyczny, przeciwzapalny,
  • Wspierający przy leczeniu ran i oparzeń, redukuje blizny,
  • Odstrasza owady i łagodzi skutki ukąszeń,
  • Wspiera w bezsenności, wycisza i uspokaja,
  • Wspomaga regenerację komórek, poprawia wygląd skóry, tonizuje, niweluje przebarwienia, wspiera skórę problematyczną i trądzikową (bezpieczny dla młodych osób),
  • Łagodzi bóle mięśniowe, zmniejsza obrzęki,
  • Rozluźnia skurcze,
  • Zmniejsza częstotliwość nudności i wymiotów,
  • Wspiera układ nerwowy, łagodzi stres i napięcie.

Energetyka: lekko wychładzająca.

Dobrze łączy się z wszystkimi olejkami dostępnymi w sklepie.

Sposoby stosowania – do dyfuzora, inhalacji, kąpieli, masażu, miejscowo.

Bezpieczeństwo stosowania – olejek lawendowy uważany jest za jeden z najbezpieczniejszych olejków w aromaterapii. Można nakładać go na skórę w postaci nierozcieńczonej. Ma niezwykle szeroki zakres zastosowań. Jest bezpieczny dla dzieci i osób starszych. Przed pierwszym użyciem należy wykonać próbę alergiczną i nakładając na większą powierzchnię ciała rozcieńczyć z olejem roślinnym. Nie do użytku wewnętrznego.

Nie stosować w ciąży lub po konsultacji od czwartego miesiąca.

Producent: Tuli A Tuli Laboratories s. r. o.  Słowacja

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olejek eteryczny lawendowy – 10 ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zmień walutę
EUR Euro